#Duerselvudeomdet..

Jordemodersession med Heidi


Idag var jeg et smut forbi Jordemoder Heidi fra Meyermor bloggen. Startede dagen med ananas, tog et kanelbrød med (og spiste en god del) og så fik jeg motion til og fra parkeringskælder til 3. Sal og tilbage igen. Alle tre ting (ananas, kanel, motion) kan sætte skub i fødslen hvis de rette betingelser er til stede. Idag var det dog mest bare for sjov 😉



jeg er 38 uger og 5 dage henne idag (efter egen beregning 39+0) og idag fik vi en snak om løst og fast i forhold til den forestående fødsel. Heidi er super god og nem at tale med, og selvom jeg jo generelt føler mig ret oplyst omkring graviditet og fødsel, så er der jo altid ting der skal vendes med en anden, og her er det virkelig rart ikke at føle sig talt ned til. Nogle af de tanker der rører sig i mig lige nu er bl.a:

“Hvordan undgår jeg at give op og skrige på kejsersnit/epidural?” 

“Kan jeg selv skabe stemningen af “hjem” på fødestuen og tør jeg sige til og fra hvis jeg ikke føler personalet tilgodeser min egen tilgang til fødslen?” 

“Kan jeg forvente af min mand at han vil arbejde (hårdt) med massage, tryk osv, eller vil jeg føle mig til besvær?”

“Kan jeg regne med at folk omkring mig respekterer mit “arbejdsrum”? 

“Er jeg grundigt nok forberedt?” 

Her er eksempler på nogle af de ting jeg har gået og tænkt på, men jeg synes at det at tale om det gør så meget.. For mig handler det mere om indstilling til fødslen end konkrete metoder – gennem hele mit liv har jeg aldrig været den grundige type. Jeg har har altid udvalgt de ting der var vigtige for mig, og så fordybet mig i det efter behov. For det meste med godt resultat. Den samme tilgang har jeg til selve det her hypnobirthing koncept – jeg har bestemt at jeg simpelthen ikke allerede nu vil føle mig som en fiasko fordi jeg ikke lige kan huske alle metoderne og kan bruge dem i søvne, for det føler jeg ikke er nødvendigt for mig og min oplevelse. De konkrete ting jeg selv vil benytte mig af er:

  • Dyb afspænding
  • Åndedræt 6/8 (indånding/udånding)
  • Visualisering af “varm, våd, åben” – grin bare, det virker altså!
  • Visualisere at jeg befinder mig i vores sommerhus
  • Meyermetoden (denne uddybes på Heidis blog)

 

Idag havde vi det også lidt sjovt med rebozo – en metode der ved hjælp af blide rystelser (imens kvinden slapper af) får baby til at finde den rigtige vej ned i bækkenet.

 
Åh jeg glæder mig til min fødsel – kom baby!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

#Duerselvudeomdet..