Good news bad news..

Anne Frank havde ikke en Iphone..

image

Bevares, havde hun levet idag havde hun selvfølgelig haft en – hun tilhørte middelklassen og ville som enhver anden have skrevet dagbog/blogget på sin iPhone eller IPad. Hendes familie flygtede i deres bedste klæder og faren med høj hat og kuffert fyldt med de kæreste ejendele.

Nu ved vi jo alle hvordan hendes historie endte – kort fortalt: det lykkedes for hende og hendes familie at holde sig skjult i omkring 4 år, hvorefter deres skjulested blev stukket (pga. dusør) og familien blev sendt til forskellige koncentrationslejre hvorefter alle undtagen far Otto Frank døde.

Nå, men vi kan vel alle blive enige om at det er en ganske forfærdelig historie, at vi, hvis det var idag, selvfølgelig ikke ville have bidraget til nazisternes jagt på jøderne, og at historien på ingen måde vil gentage sig selv.

HVORFOR er det så, at vi, når vi ser flygtninge på tv, (der ligesom Anne og familien flygter fra en massakre) skammer og skælder fordi de ikke er “fattige” og fordi de er pæne i tøjet og godt kan grine og tage selfies?!

Anne Frank var en selvoptaget teenager som i “baghuset” levede sit liv med små og store problemer, den spæde ungdomskærlighed og hendes udvikling fra barn til ung kvinde. Alt dette skrev hun om, velvidende at næsten samtlige af hendes tidligere bekendte og familie blev indfanget og slagtet på stribe. Familien i baghuset, hvor glade de end var for at være i live, talte også dagligt om situationen, brokkede sig over at skulle spise halvfordærvet mad, at deres tøj ikke passede dem, at de skulle dele værelse med hinanden, de skændtes og brokkede sig faktisk rigtig meget, hvis man skal tro Annes skrevne ord. ALLIGEVEL er der ingen der kan få sig til at sige, at hun sgu da bare skulle tage sig sammen og lade være med at beklage sig, netop fordi vi alle ved at hun endte med at dø i en koncentrationslejr.. Vi pudser vores glorie og siger til os selv at vi nok ville have hjulpet hendes familie hvis de havde banket på vores dør idag. Men hvem åbner døren for de syriske flygtninge? Jeg har ikke hørt om nogle endnu.

De er ikke sikre og trygge endnu. Måske synes du de ser trygge ud.. Men ingen af dem kan være sikre på, ikke at skulle sendes tilbage til det de er flygtet fra, de har måske ikke de rigtige papirer – de har måske intet! Og skal man tro facebookfolket (tomme tønder buldrer mest, det ved jeg) så er der mere end en, der vil se snittet til at “stikke” en flygtningefamilie, så vi kunne blive en mindre her i DK, hvis de fik chancen.

Der er aaaalt for mange paralleller mellem jødeforfølgelsen og den flygtningestrøm der foregår lige nu, og det skræmmer mig helt vildt. Jeg ved godt at det ikke er sådan at muslimer og flygtninge generelt er i fare når de går på vores gader i Danmark – men med den retorik der er blevet normen omkring de grupper, så ville det ikke undre mig, at man kunne være på vej derhen. Jøderne fik skylden for alt dengang, lige nu får muslimerne skylden her. Og så er det jo bare et spørgsmål om hvornår nogen får den geniale (læs: katastrofale) ide, at der skal findes en “endelig løsning” på det.

Til den tid er der ihvertfald nok et værelse hjemme hos mig.

Men indtil da….. Skal vi så ikke lige finde medmenneskeligheden frem igen, og få de der flygtninge ind i varmen, jeg camperer altså heller ikke på denne tid af året, uanset hvor hyggeligt teltet må være..

I dette indlæg bliver alting sat på spidsen, men nogle gange er dette nødvendigt for at få debatten i kog, og dermed folk til at tænke sig om. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Good news bad news..